Intelligent Fitness

GRUNDTRÆNING▪DANS 🎼 Rytmik & Motorik🕺 Ledmobilitet 🦵 Bodytoning 💪 Holdning 📞 23 24 86 12 📫 charlotte@intelligentfitness.dk▪SORØ

Bevægelses-coaching

Vil du optimere din måde at bevæge dig på? Har du svage led og muskler i benene og måske smerter i knæ, ankler, fødder, eller hofte, ryg, skulder? Få hjælp til at forbedre din styrke og motorik i forhold til dine daglige aktiviteter og gøremål med individuelt tilpassede øvelser og et personligt træningsprogram.

Intelligent Fitness Bevægelsescoaching handler om din krop og din bevidsthed. Du får viden om din krops/dit bevægeapparats særlige kendetegn og hvad de betyder for den måde, du bevæger dig på og håndterer dine daglige gøremål/opgaver/aktiviteter. Formålet er at give dig handlekraft i forhold til selv at være primus motor i løsning af dine fysiske udfordringer, så du opnår den viden om dig selv, der sammen med effektiv vejledning fra mig gør det muligt for dig at ændre dårlige bevægelses- og holdningsvaner til gode vaner.

Intelligent Fitness Bevægelsescoaching tager din uddannelse i dig selv et skridt ad gangen ud fra de 3 MV’er:

Stadie 1: Mulighed for Viden

Stadie 2: Motivation for Vejledning

Stadie 3: Mindset for Vaneændring

Læs nedenfor, hvad jeg kan give dig af viden, vejledning og vaneændring.

1 – Din Mulighed for at få VIDEN

Viden er det første, der skal til, uanset hvad du beskæftiger dig med.

GENEREL viden om bevægeapparatet

Viden om bevægeapparatet generelt er en god forudsætning for senere at blive klogere på din egen krop/dit eget bevægeapparat. Men hvor er der mulighed for at få god, generel – og gratis – viden om bevægeapparatet? På internettet kan du selvfølgelig søge, men husk altid at undersøge et meget vigtigt forhold: HVEM er AFSENDER, dvs. hvem skriver på siden. Der er nemlig stor forskel på den faglighed du møder på internettet. Her nedenfor har jeg valgt nogle links/sider ud, som jeg opfatter som seriøse og af god kvalitet:

Viden om DIT bevægeapparat

Du får indsigt i dit eget bevægeapparat på dit personlige coachingforløb i Sorø. Når vi første gang mødes, starter vi med at definere og analysere

 • dit bevægeapparat (hvordan står/går du på din fødder/ben, hvordan bruger du armene)
 • din kropsholdning (sammenfald/overspændthed forskellige steder på rygsøjlen)
 • dine fysiske udfordringer (stillesiddende arbejde/ensidigt gentaget arbejde/overbelastning/sport)

Herefter kortlægger vi

 • din nuværende måde at klare dine udfordringer på, dvs. din krops automatik og vaner
 • hvordan og i hvor høj grad din krops automatik belaster og slider på dit bevægeapparat
 • hvad der bør/kan ændres

På den måde opnår vi viden og indsigt i din krops/dit bevægeapparats nuværende tilstand samt din personlige situation og ikke mindst: HVAD du gerne vil ændre. Det næste, du skal have, er vejledning i, hvordan du opnår dine fastsatte mål.

2 – Din Motivation for at få Vejledning

På baggrund af den viden, jeg nu har om dig, vejleder jeg dig i, hvilke øvelser, der løsner dine unødvendige spændinger og styrker dine svage sider/muskler, så du får en afbalanceret, bæredygtig og dynamisk motorik/ kropsholding i alt, hvad du foretager dig.

Når vi sammen finder ind til noget, der virker for dig, og som jeg kan se er sundt og styrkende for din krop, inddrager vi det i dit daglige grundtræningsprogram, som du skal bruge for at kunne ændre gamle indgroede bevægelsesmønstre og dårlige vaner til en ny og bedre kropsholdning og en ny, sund og bæredygtig måde at bevæge dig på.

På dette stadie er din motivation for at få vejledning meget vigtig, for det er ikke uden betydning, hvordan du udfører øvelserne. Du bliver grundigt vejledt i korrekt udførelse af øvelserne, så du opnår den ønskede effekt med din træning.

I dansens verden er personlige korrektioner med taktil vejledning (berøring) helt uundværlige for at guide eleverne i den rigtige retning og hjælpe dem med at udvikle en god kropsbevidsthed. Det får du glæde af hele vejen igennem din coaching med mig.

3 – Dit Mindset til at opnå Vaneændring

Nu kommer det hårde arbejde! Hertil har jeg været med dig hele tiden – nu skal du i gang med at træne selv dagligt med det program, du har fået af mig til at optimere/forbedre

 • din motorik
 • din kropsholdning
 • din balanceevne
 • din stabilitet under bevægelse
 • din ledfunktion
 • din kropsbevidsthed
 • din koordinationsevne

Men hvad så, når du kommer hjem og skal i gang med at træne og jeg ikke er til stede – kan du huske dine øvelser? Hvor mange gange skal du lave dem? I hvilket tempo og rækkefølge? Nej vel, det er lige præcis derfor hjemmetræning ikke har særlig stor effekt, som flere undersøgelser har vist.

Intelligent Fitness Coaching er baseret på ballettens undervisningsmetode, hvor den enkelte coaches individuelt ud fra sin kropsholdning og sit bevægeapparat. Transformationen til en større grad af kropsbevidsthed (proprioception) sker gradvist i takt med den kognitive bevidstgørelse på baggrund af den daglige/ugentlige træning. Sagt på en anden måde: Det er træningsindsatsen, der skaber resultater – den individuelle undervisning/coaching kan ikke stå alene.

Hos mig får du noget helt andet: Jeg bruger video i min personlige coaching. Dvs at du kan se dine øvelser på video, når du kommer hjem fra en coachingsession med mig. Og øvelserne er konstrueret og sammensat kun til DIG, det er dine helt egne, personlige øvelser, som vil hjælpe lige præcis på de udfordringer og ønsker, DU har.

DEL 1 af dit personlige træningsprogram er altså dine INSTRUKTIONS-videoer, som vi optager sammen i din coaching-session.

Derudover får du adgang til dit helt eget “follow along” træningsprogram på min platform Your Virtual Trainer for Basic Fitness. Jeg er din personlige, virtuelle træner, der træner foran dig hele vejen – ydermere til behagelig, understøttende og inspirerende musik. Du kan “have mig med” på din mobile enhed og lave din træning overalt: hjemme, på arbejde, i din klub/forening. Det er så enkelt og motiverende, det overhovedet kan være.

Læs mere om fordelene ved “follow along” træning.

DEL 2 af dit personlige træningsprogram er altså dine TRÆNINGS-videoer, som jeg plukker ud til dig fra mine forproducerede træningsprogrammer alt efter, hvad du har behov for at træne: knæ, ankler, fødder eller hofte, ryg, skulder.

På den måde får du et samlet, personligt program (DEL 1 + DEL 2), som vil bringe dig i mål.

Det, du selv skal sørge for på dette sidste stadie, er dit mindset. Det er din robusthed og modstandskraft over for nederlag, din evne til at komme igen og ikke give op. Du vil opleve en masse ufrivillige benspænd (“jeg har ikke tid, jeg har ikke lyst, jeg har ondt et eller andet sted, jeg synes ikke jeg kommer nogen vegne, jeg kan ikke finde ud af det, jeg synes det er for hårdt” – fortsæt selv eksemplerne …) – det er den lille djævel, der sidder på skulderen af dig og forsøger at få dig til at give op. Lad ham ikke vinde!

Forskellige typer kropsholdning (Hand vector created by freepik – www.freepik.com)

Når dit mindset er på plads, er der ingenting i verden, der kan forhindre dig i at nå i mål med de ændringer og forbedringer, som DU har besluttet dig for. Ændringer, som vil give dig nye muligheder for aktiviteter, modvirke nedslidning og måske endda være den faktor, der gør dig handlekraftig og giver din livskvalitet et boost!

Som jeg plejer at sige til mine elever: DU har et VALG!

Kom i gang

Jeg glæder mig til at høre fra dig – få dig en personlig bevægelsescoach allerede i dag.

Ring til mig på mobil 23 24 86 12, skriv til mig på charlotte@intelligentfitness.dk eller gå til bookingsiden her:

Charlotte de Neergaard er uddannet ved Det kgl. Teaters Balletskole/Den kgl. Ballet, har sidenhen undervist, koreograferet og instrueret i ballet og tango i mange år, suppleret sin viden med kurser og inspiration fra andre metoder og udvikler nu motionskoncepter til mange forskellige målgrupper lige fra dansere til motionister, seniorer, patientgrupper og erhvervslivet.

Charlotte har udviklet SBF-metoden (grundtræning med Spændstighed, Bæredygtighed og Flow) ud fra Ballettens 10 hemmeligheder.

Charlotte bor og underviser i Sorø og findes online med Your Virtual Trainer for Basic Fitness.

Baloga Grundtræning
Balletforening Danmark
%d bloggers like this: