Intelligent Fitness

GRUNDTRÆNING ▶ Mobilitet & Stabilitet 💪 DANS ▶ Rytmik & Motorik 🎵 Kontakt os i dag på 📞 23 24 86 12 📫 charlotte@intelligentfitness.dk ▪ SORØ

Om Intelligent Fitness

Charlotte de Neergaard er uddannet på Det Kgl. Teaters Balletskole/Den Kgl. Ballet og udvikler træningskoncepter med musik til mange formål

Intelligent Fitness er grundtræning, motorik, rytmik og god kropsholdning efter balletmetoden. Intelligent Fitness har til formål at give flere mennesker mulighed for et langt liv i en stærk, spændstig og bæredygtig krop.

Intelligent Fitness bygger på ballettens metode for udvikling af krop og hjerne med den gode kropsholdning som omdrejningspunkt og musikken som motiverende og understøttende faktor.

I ballettens grundlæggende bevægelære sammenkædes trin og bevægelser med en særlig træningsmusik, som er korte klaverstykker, der er nøje udvalgt til at understøtte og motivere hver øvelse.

Forståelse for musikkens vigtighed og symbiose med bevægelse er et af ballettens allervigtigste kendetegn. Fusionen mellem kroppens bevægelsesunivers og musikkens lydunivers er et frugtbart match, der er relevant i mange sammenhænge ud over dans:

 • Aktiviteter, hvor der skal holdes en kadence eller gentagelsesrate (metronom-funktion)
 • Kinæstetisk indlæring af kognitive kompetencer (fx matematik for børn og træning af korttidshukommelsen for voksne)
 • Træning af indlevelse og empatiske kompetencer (musikkens dynamik og dramatik)
 • Muskel- og ledtræning med afspænding/opspænding af særlige muskelgrupper (legato/staccato)
 • Bevidstgørelse af kroppens placering i rum og tid (retning og tempo)

Den vigtigste skelnen mellem forskellige motionsformers brug af musik, er om musikken bliver brugt som baggrundsmusik (dvs. den kan undværes) eller som en integreret del af aktiviteten (dvs. bevægelserne er koreograferet/følger musikken). Den udfordring, der ligger i at skulle følge/mærke musikken og måske endda koble bestemte bevægelser med bestemte tællinger i musikken, træner hjerne og bevidsthed. Det er meget givtigt og udviklende og tilfører en ekstra dimension og motivation til mange forskellige motionsformer (fx gymnastik, roning, dansegrundtræning, elastiktræning, styrketræning, konditionstræning, smidighedstræning, yoga, pilates, Qi Gong/Tai Chi, genoptræning etc.).

Læs mere om den praktiske anvendelse af musik i Intelligent Fitness’ træningskoncepter nedenfor.

Balletmetoden

Balletmetoden er essensen af den klassiske ballets træningsmetode. Det er en ekstremt effektiv metode, der overordnet set indeholder værdifulde elementer til løsning af mange udfordringer:

 • Effektiv grundtræning af kroppen til mange formål
 • Disciplineret tilgang til indlæring og udvikling af nye kompetencer
 • Bevidsthed om struktur og analyse
 • Indføling og musikalitet som grundlag for fortolkning og formidling

På det kropsnære plan forbedrer balletmetoden din krops styringsmekanisme ved at optimere forbindelsen mellem din hjerne og din krop, så du rent faktisk kan ændre på dine bevægelsesmønstre og muskeltoning og opnå det, du vil. Du bliver udfordret, gennemarbejdet og trænet på alle motoriske områder: 

 • Bevægelsesteknikken træner din KROPShjerne
 • Trinsammensætningerne træner din TÆNKEhjerne
 • Musikstemningen træner din HJERTEhjerne

Balletmetoden giver dig opskriften på virkningsfuld grundtræning, som med den rette indsats og god coaching vil føre dig i mål – uanset om du har behov for uddannende, vedligeholdende, behandlende eller forebyggende kropstræning. Det er intelligent fitness 💚

Musik

Intelligent Fitness bruger motiverende musik, der understøtter bevægelserne og ansporer deltagerne. Uundværligt for kroppen, stimulerende for hjernen og godt for humøret!

Musikken er enkle, korte musik-/klaverstykker med en optakt og en afslutning – skabt til at:

 • understøtte forskellige måder at bevæge sig på (langsomt/hurtigt – legato/staccato)
 • definere øvelsers længde og bevægelsers antal gentagelser
 • motivere til at træne
 • virke som terapeutisk middel i forhold til at slippe unødige spændinger, trække vejret og fokusere.
LOGO video bred
Your Virtual Trainer for Basic Fitness på YouTube

Få motivation, træn din hjerne og udfør øvelserne bedre med musik

Brug motiverende og understøttende musik til både almene og specifikke grundtræningsprogrammer – lige fra yoga, pilates og gymnastik over ro-fitness (i romaskine) og til genoptræning og gigttræning. Motiverende og understøttende musik er – sammen med online “follow along” træning – en central del af dit personlige træningsprogram hos Intelligent Fitness.

Har du en sport, fritidsaktivitet eller personligt træningsprogram, som du gerne vil have frisket op med motiverende og understøttende musik? Skriv eller ring til Charlotte på mobil 23 24 86 12.

Online “follow-along” træning

Når dit personlige træningsprogram optages på video, er det meget lettere for dig at huske, gå til, og få gjort. Mundtlige vejledninger holder sig ikke friske i din hukommelse, og skriftlige vejledninger er ofte ikke fyldestgørende nok. Har du nogensinde prøvet at stå derhjemme og forsøge at huske, hvad det var din behandler instruerede dig om? Har du nogensinde været i tvivl om, hvilket tempo din øvelser skulle udføres i? Og om du udfører dem korrekt, så den rette effekt opnås? Med online “follow along” træning, hvor du følger en træner, der viser dig de fulde øvelser/dit komplette træningsprogram, får du mange fordele:

 • Du skal ikke selv tælle antal gange en bevægelse skal gentages – du kopierer blot træneren
 • Du skal ikke selv sætte tempoet – du kopierer blot træneren
 • Du skal ikke selv holde styr på, hvor mange øvelser, du skal lave – du kopierer blot træneren
 • Du skal ikke selv huske, hvordan øvelserne skal udføres – du kopierer blot træneren

Du skal ikke holde styr på noget, blot finde dit online træningsprogram på din skærm, trykke start og følge din træner. Det er nemt for dig og derfor indbydende at gå i gang med. Og den bedste træning er jo den, der rent faktisk bliver gjort, uanset hvad det er. Prøv online “follow along” træning med Your Virtual Trainer for Basic Fitness:

Baggrund

Charlotte de Neergaard er uddannet ved Det kgl. Teaters Balletskole/Den kgl. Ballet, har sidenhen undervist, koreograferet og instrueret i ballet og tango i mange år, suppleret sin viden med kurser og inspiration fra andre metoder og udvikler nu motions- og træningskoncepter til mange forskellige målgrupper lige fra dansere til motionister, seniorer og erhvervslivet.

Charlotte har udviklet SBF-metoden (grundtræning med Spændstighed, Bæredygtighed og Flow) ud fra Ballettens 10 hemmeligheder og Ballettens 10 kropsprincipper samt BalletFitness og BodyMotion.

Charlotte bor og underviser i Sorø, afholder workshops over hele landet og findes online med Your Virtual Trainer for Basic Fitness.

CDN uden baggrund
Charlotte de Neergaard

Tal med mig: +45 23 24 86 12
Skriv til mig: charlotte@intelligentfitness.dk

Intelligent Fitness er en del af Kompagnonerne v. Søren Dam Nielsen, cvr.nr. 38141260

SoMe


Det siger brugerne

“Jeg er virkelig overrasket over effekten af dit træningsprogram. Først og fremmest har jeg mærket stor effekt på min store forstuvning i foden, hvor jeg havde opgivet at komme til og gå normalt efter adskillige behandlinger med fys, akupunktur og laser. Jeg mærker ligeledes bedring i min balance, og så må der arbejdes videre med min holdning. Hjernen er ikke 20 år mere, men den har også godt af at koordinere arme, ben og skulder, og derved få bedre holdning. Jeg glæder mig til at arbejde videre i vinter månederne.”

— Inge Lise Kallenbach, barretræningsudøver, Sorø

“Jeg er vældig glad for at deltage på hold tirsdag og torsdag. Jeg tror, alle må være glade for det frikvarter, balletten giver, for at nogen, du, har gjort det muligt også for ældre mennesker, uanset skavanker, at deltage. En overraskelse for mig. Rart og sjovt. Stor respekt og tak for det du gør og har skabt.

— Inge Marie Rathje, barretrænings- og balletudøver, Sorø

“Jeg nyder dine timer om lørdagen.
Du er så inspirerende,
at man altid går glad hjem bagefter.”

— Hanne Jensen, balletudøver, Sorø

“Det virker det hele!
God måde at få arbejdet hele kroppen igennem.”

— Kirsten Sandberg, barretræningsudøver, Nykøbing Sj.

“Supergod og skøn træning til dejligt beroligende musik.”

— Annette Gaarsdal, barretrænings-udøver, Næstved.

“Du er en troldmand!”

— Kjeld Graudal, barretrænings- og balletudøver samt deltager i coachingforløb, Sorø

“Charlotte er en erfaren underviser med tydelig, faglig ledelse og coachende medmenneskelig tilgang.”

— Lone Christiansen, barretrænings- og balletudøver, Sorø

“Få er over og få ved siden af Charlotte, når det kommer til viden om at træne og få en sund og stærk krop i balance. Med ballet som grundlag har Charlotte udviklet sit helt eget træningskoncept, som er målrettet voksne motionister. Træningen gør det muligt at opnå de store sundhedsmæssige fordele, der er at hente i balletten, selv om man ikke er trænet danser. På trods af, at der for det meste er meget store forskelle i niveauet blandt deltagerne på hendes hold, formår Charlotte – bl.a. med individuel vejledning – at sikre, at hver enkelt deltager får et optimalt udbytte.”

— Søren Dam Nielsen, barretrænings- og balletudøver, Sorø

8 comments on “Om Intelligent Fitness

 1. Pingback: Balletworkshop ARME | Intelligent Fitness

 2. Pingback: Tangomusik/Charlottes MUSIKside | Intelligent Fitness

 3. Pingback: Ballettens 10 hemmeligheder | Intelligent Fitness

 4. Pingback: BalletFitness på badebroen | Intelligent Fitness

 5. Pingback: Nyhedsbrev maj 2019 | Intelligent Fitness

 6. Pingback: Workshop: Få en god kropsholdning | Intelligent Fitness

 7. Pingback: Få glade, voksne ballet-begyndere med en hjælpetræner - Balletfitness.dk

 8. Pingback: Bliv vært for en lokal BalletFitness TRYDAY 29. august 2021 og inviter nye deltagere ind i jeres fællesskab - Balletfitness.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Balletforening Danmark
%d bloggers like this: