Intelligent Fitness

GRUNDTRÆNING ▶ Mobilitet & Stabilitet 💪 DANS ▶ Rytmik & Motorik 🎵 Kontakt os i dag på 📞 23 24 86 12 📫 charlotte@intelligentfitness.dk ▪ SORØ

Motion i folkeskolen

Godt at der kommer fokus på bevægelsesområdet med en høring i Folketinget i dag (torsdag 23.01.2020). Måske en forlængelse af dette kunne være lokale arbejdsgrupper i kommunerne med repræsentanter fra vidt forskellige grene af bevægelsesområdet – også ud over idrætsområdet?

Vi har en enkelt folkeskole i landet – og den er endda verdenskendt – som i flere hundrede år har opfyldt folkeskolereformens krav om bevægelse: Balletskolen på D. kgl. Teater. Der starter alle eleverne dagen med bevægelse – endda i meget høj kvalitet – hvorefter de går til Læseskolen og de “almindelige” klassetimer. Hvor mange undersøgelser er der lavet over effekten af den metode på elevernes boglige præstationer, intelligens eller andre forhold?

Samtidig har Jes Buster Madsen skrevet en fin kronik i Weekendavisen 17. jan. om manglende fokus på hjerne og krop – både teoretisk og i praksis – i folkeskolen. Var det en ide at tænke lidt mere ud af boksen og involvere fagpersoner fra andre miljøer – fx kunstverdenen, musikverdenen, danseverdenen og den ikke-idrætslige forskerverden, når der skal findes metoder, der sikrer vores børn viden om deres krop og faktisk giver dem kvalitative bevægelseskompetencer, de kan bruge resten af deres liv?

Giv gerne din mening til kende i kommentarfeltet.

Se også denne video fra Dansehallerne om dansemotion i skolen – andre lande er langt foran os, fx Norge og Holland:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 23/01/2020 by in Ballet, Grundtræning, Uncategorized and tagged , .
Baloga Grundtræning
Balletforening Danmark
%d bloggers like this: