Intelligent Fitness

GRUNDTRÆNING ▶ Mobilitet & Stabilitet 💪 DANS ▶ Rytmik & Motorik 🎵 Kontakt os i dag på 📞 23 24 86 12 📫 charlotte@intelligentfitness.dk ▪ SORØ

Hvor er kvaliteten?

Motion i skolen: Det store “smertensbarn” fra Folkeskolereformen – 45 min. bevægelse om dagen til alle børn – er ikke lykkedes. Det har mange undersøgelser vist. Nu går DGI (De Danske Gymnastik og Idrætsforeninger) sammen med Dansk Skoleidræt for at løfte opgaven. Men hvilken opgave er det, de løfter?

MERE bevægelse i folkeskolen – ja tak – kvantiteten/mængden/tiden til bevægelse skal op på de 45 minutter. Men hvornår tænker man også KVALITETEN ind i målsætningen?

Der må være mange etablerede body/mind-undervisere (yoga, pilates, holdningskorrigerende undervisning, ballet osv) som sidder og tager sig til hovedet i frustration over det manglende fokus på kropsbevidsthed og evne til at fornemme sin egen krop, som folkeskolens bevægelsestilbud bærer præg af – et tilbud, der kun bygger på IDRÆT samt – når det går højt – idrætsfagets tilgang til “Dans og udtryk”. (Hvis jeg tager fejl, vil jeg meget gerne modsiges :-))

Idræt er ikke dans og det er slet ikke body/mind-orienteret, som er indadskuende og reflekterende. Og som giver kropslige kompetencer og KVALITET i forholdet til ens egen krop og sundhed – også mentalt.

Vil vi have børn, der – i idrættens hellige tegn – opildnes til at karte rundt og kaste med ting (håndbold), sparke til ting (fodbold), hive og flå i hinanden (boksning/brydning) eller vil vi give vores børn en (krops)bevidsthed med sig ud i livet, som de rent faktisk kan bruge til noget hele livet igennem?

Hvis man vil undervise i dans i folkeskolen, så er det ballet, der skal fokuseres på som grundlæggende ressource til kvalitet og kropsbevidsthed. Og vil man ikke det, er de ovennævnte body/mind-metoder gode – ligesom The Martial Arts, som måske for nogen vil virke lidt mere som “rigtig idræt” og dermed mere acceptabelt end ballet og andre body/mind-metoder.

Men uanset hvordan, så venligst kom noget mere KVALITET (dvs. kropsbevidsthed) ind i folkeskolens bud på bevægelsesundervisning til vores børn. Bevægelse er ikke bare bevægelse ligesom mad ikke bare er mad …

https://skoleliv.dk/nyheder/art8037949/Nyt-samarbejde-mellem-Dansk-Skoleidr%C3%A6t-og-DGI-skal-l%C3%B8fte-bev%C3%A6gelsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 06/03/2021 by in Ballet, Grundtræning, Uncategorized and tagged , .
Balletforening Danmark
%d bloggers like this: