GRUNDTRÆNING ▶ Mobilitet & Stabilitet 💪 DANS ▶ Rytmik & Motorik 🎵 Kontakt os i dag på 📞 23 24 86 12 📫 charlotte@intelligentfitness.dk ▪ SORØ
Foto Thomas Olsen
Du træner allerede ballet og er helt med på, at ballet som træningsmetode består af to hovedområder: TRIN & TEKNIK (læs om balletmetoden her, hvis du lige skal havde det genopfrisket).
På dit hold eller på dit online “follow along” træningsprogram får du TRIN serveret på et sølvfad af din træner/underviser. Sammen med trinnene får du også (forhåbentlig ) god musik, som understøtter bevægelsernes dynamik (staccato/legate) og tempo (hurtigt/langsomt), sætter rammen for hver enkelt øvelse og helt overordnet gør det sjovt og dejligt at træne ballet.
Men hvad med teknikken? Er det ligegyldigt HVORDAN du udfører øvelserne? Nej, det er det ikke! Efter du er kommet i gang og har prøvet øvelser og træningsprogram nogle gange, vil det være en fordel at overveje, hvordan du udfører øvelserne. Dette har to formål:
Hvis du vil kunne udføre de forskellige trin og elementer i ballet (grundtrin fra stangskolen + pirouetter/drejninger, allegro (spring), adagio osv.) er der helt generelle fælles instruktioner, som gælder for alle (fx strække knæene, suge maven ind, forlænge ryggen, skuldrene ned, turnere fra hoften osv.).
Vil du vide mere? Tilmeld dig mit nyhedsbrev eller abonner på denne blog, hvis du vil have blogpost om Generelle tekniske instruktioner i ballettræning direkte i din indbakke, når den bliver offentliggjort. Tilmeld nyhedsbrev her. Læs videre nedenfor om det andet formål.
Kroppen er dit instrument og den skal vedligeholdes, styrkes og rent funktionelt optimeres, både som basis for at kunne danse/træne ballet, men også for at opbygge en solid kropsbevidsthed som fundament for et langt liv i en stærk, spændstig og bæredygtig krop.
Udgangspunktet er dit bevægeapparat og din kropsholdning – og her taler vi ikke generelt eller idealet for en balletdanser, men lige præcis DIN krop, dvs. hvordan DIN krop er skruet sammen.
Personlig coaching, balletkropsholdning 4. pos. m. strakt “bagben”
Ikke to kroppe er ens: Din personlige kropsholdning kan være direkte modsat af din sidemands (sidekvindes :-)) på et træningshold. Det betyder, at du skal coaches helt anderledes end din sidemand, for den hjælp/vejledning/korrektioner, der virker for din sidemand, virker måske slet ikke for dig og din kropstype.
Det er ikke muligt at få personlig coaching på et holdforløb. Det ville stjæle tiden fra resten af deltagerne og bremse den fælles energi og timens fremdrift.
Hvis ikke du har viden og bevidsthed om DIT bevægeapparat og DIN personlige kropsholdning, kan du ikke omsætte de generelle korrektioner i praksis og du får ikke det optimale udbytte eller den glæde af ballettræningen, som du kunne få.
Det gør du ved at få foretaget en analyse af dit bevægeapparat og din kropsholdning, så du kan få en ide om, hvilken kropstype DU er. Ja tak, jeg vil gerne kende min kropstype.
Hvis du ikke er parat til personlig coaching med analyse af både dit bevægeapparat og din kropsholdning, kan du starte med selv at foretage en kortlægning af din kropsholdning. Du skal bruge et spejl og tætsiddende tøj.
Balletkropsholdning 1. pos. relevé
(Ovenstående eksempel med lænden er blot et tænkt og meget tydeligt eksempel – der findes mange flere og mere subtile forskelle, som det er sværere at opdage for det utrænede øje)
Balletkropsholdning 3. position venstre
HUSK at bevægelse er det vigtigste, dvs. det at kunne løsne op og gøre noget andet end det, din krop plejer.
HUSK at alle kropsholdninger bør være dynamiske og situationsbestemte: Brug kun din balletkropsholdning i din ballettræning. Koordination og bevægelsesmåde indlejres alligevel i din krop helt af sig selv – især hvis du giver dine fokusområder fra din kropsanalyse særlig opmærksomhed.
HUSK at trække vejret, mens du holder din balletkropsholdning for din vejrtrækning er med til at gøre din statiske kropsholdning dynamisk og levende.
Få lavet en fuldstændig analyse af dit bevægeapparat og din kropsholdning og bliv ekspert på dig selv. Brug din viden som basis for
Pingback: Nyhedsbrev maj 2019 | Intelligent Fitness